امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طرح اشیا در تمدن اسلامی - فرش

طرح اشیا در تمدن اسلامی - فرش دسته: هنر و گرافیک
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 358 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 46

در این مجموعه به بررسی هنری و اقتصادی فرش ایران در دوره پهلوی می پردازیم تا بیشتر بدانیم و قدردان این هنر و دستان توانمند راهی آن باشیم

قیمت فایل فقط 28,600 تومان

خرید

فهرست:

مقدمه

فرش ایران

فرش ایران در دوران پهلوی

تاریخ فرش پهلوی

قاجار

زندیه

افشار

صفویان

تیموریان

ایلخانیان

سلجوقیان

قرون اولیه هجری پس از نفوذ اسلام وحکومت خلفای عرب

ساسانیان

اشکانیان

فرشبافی در دوره هخامنشیان

دوره مفرغ

مقدمه
فرش ایران بر آمده از هنر اصیل و قدمت آداب ها و رسوم های زیبای ایرانی می باشد. فرش هایی ایرانی با نقوش و تزئینات خیالی باغ گونه خود به جان و روح انسان ، توان زندگی را هدیه می کند.
با توجه به مطالعات انجام شده توسط محققین و کارشناسان هنری، اولین فرش یافت شده به نام پازیریک به ایران و بافنده ایرانی اختصاص دارد. پس این هنر در مملکت و سرزمین ما دارای اعتبار و اصالت خاصی می باشد.
فرش ایران در دوران های مختلف و زمان های گذشته دارای تاریخ و اتفاق هایی می باشد که اطلاع داشتن از آنها باعث می گردد تا به اصل هنر، قدمت هنر و به خدای عشق هنر برسیم.
در این مجموعه به بررسی هنری و اقتصادی فرش ایران در دوره پهلوی می پردازیم تا بیشتر بدانیم و قدردان این هنر و دستان توانمند راهی آن باشیم.

فرش ایران

قالی بافی هنری است  كه تقریباً از اوایل تمدن بشری در میان چادرنشینان به سبب نیازی كه بدان داشتند، به وجود آمد. بی شك اولین زیراندازی كه انسان نخستین در كف غارها و چادرها و مساكن خود برای مقابله با سرما و رطوبت و گرد و خاك به كار می برد، پوست شكار بوده است كه به دلیل نداشتن روش دباغی صحیح، دوام كافی نداشت و خیلی زود از بین می رفت. لذا جستجو برای یافتن و بافتن زیرانداز و كفپوش مناسب ادامه یافت تا با آشنائی به بافندگی ( با آموختن از عنكبوت و یا پرندگان ) و با استفاده از نوعی نی، حصیربافی آغاز شد..

بی دوامی حصیر، نیاز به كفپوش دیگری را الزامی ساخت تا اینكه كم كم ریسیدن پشم و بافتن آن آغاز شد و زیراندارها از حصیر به گلیم و بعدها به قالی تبدیل شد.

آسیا به عنوان مهد تمدنهای بزرگ شناخته شده است، آسیائی ها دوهزار سال قبل از اروپائیان برنز را شناختند، همة پژوهشگران بر این نكته اعتراف دارند كه قالی و قالی بافی هم از آسیا شروع شده است. انان بر این عقیده اند كه تركستان، ایران و قفقاز مهد اولیة این هنر بوده است.

 از عباراتی كه در انجیل و ادبیات كلاسیك آمده است به این نتیجه می رسیم كه هنر شرقی قالی بافی مدتها قبل از میلاد مسیح شناخته شده بود و وجود داشته است.

هومر، حماسه سرای معروف قرن هفتم پیش از میلاد یونانع صحبت از " كاناپه ای كه با یك قالی ارغوانی مفروش شده بود " می كند.

گزنفون، مورخع فیلسوف و سردار آتنی كه در سال 401 پیش از میلاد به جنگ با ایران باسمان پرداخته، گزارش كرده " ایرانی ها عادت دارند كه بر روی قالی های نرم استراحت كنند."

امروزه منطقة وسیعی شامل كشورهای آسیای صغیر، تركیه، قفقاز، ایران، تركستان، پاكستان، افغانستان، هند، تبت، چین، مصر، اسپانیا و حتی كشورهای شبه جزیره بالكان ( رومانی) را می یابیم كه هنر و صنعت قالی بافی در آنها وجود دارد. طبق شواهد موجود، ایرانیان نخستین قومی بودند كه به قالی بافی  پرداختند و در این زمینه سرامد جهان شدند، معروفترین قالی های مشرق زمین به ویژه ایران، در طول تاریخ زبانزد خاص و عام بوده است. ممتازترین قالی هایی كه زینت بخش موزه های دنیا هستند اكثراٌ در ایران و توسط هنرمندان ایرانی بافته شده اند.

با این حال، باستان شناسان و مورخان اروپائی تمایلی برای اعتراف به این موضوع ندارند زیرا كه قالی بافی در غرب ویا در سرزمین های مستعمرة غربیان بوجود نیامده است و ذاتی كاملاٌ شرقی و بعضاٌ ایرانی دارد.

ما نیز در این جستار سعی داریم تا با ارائه آخرین نظریات و دستاوردهای علمی براساس مستندات و شواهد،تصویر روشنی از تاریخ فرشبافی ایران، بلكه جهان را ارائه نمائیم.

فرش ایران در دوران پهلوی

در این دوران طرحی برای حمایت از صنعت فرش و فروش بافان نوشته می شود. که قبل از بیان طرق حمایت صنعت فرش ذکر مطالب زیر ضروری است :
1. صنعت فرش با توجه به جمع کثیر کارگران شاغل در این صنعت و خانوادۀ آنها و همچنین ارزی که از این راه عاید مملکت می شود بسیار حیاتی است.
2. به طور کلی در کشورهایی که سرمایه گذاری کم است توجه به صنایع دستی و خانگی در برنامه هایاقتصادی و عمرانی و تولیدی از اهم مسائل است زیرا برنامه های عمرانی متأسفانه متوجه شهرها و بهبود وضع سکنۀ آن هستند و موجبات رکود کار و ایجاد بیکاری را دهات و شهرستان ها فراهم می کنند و صنایع دستی و خانگی را از بین می برد.
3. مادام که برنامه های عمرانی چنین اهدافی را تعقیب می کنند بایستی صنعت فرش مورد حمایت شدید دولت قرار گیرد.
4. در برنامه های آتی عمرانی بایستی بهبود وضع قراء و روستاها و عمران شهر و ده مورد کمال توجه قرار گیرد به قسمی که ایجاد کارهای فراوانی که در این مناطق می کند و به تدریج کارگران زاید درصنعت فرش را به کارگاههای صنعتی و تولیدی می کشاند.


قیمت فایل فقط 28,600 تومان

خرید

برچسب ها : فرش ایران , فرش ایران در دوران پهلوی , تاریخ فرش پهلوی , قاجار , زندیه , افشار , صفویان , تیموریان , ایلخانیان , سلجوقیان , قرون اولیه هجری پس از نفوذ اسلام وحکومت خلفای عرب , ساسانیان , اشکانیان , فرشبافی در دوره هخامنشیان , دوره مفرغ

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر